Нововъведения в Електронния Дневник "InfoServ® e-School"

InnovationsПриветстваме всички, станали част от голямото семейство на Електронен дневник InfoServ® e-School”. В системата вече са включени и работят почти 1/3 от училищата в цялата страна, като техният брой непрекъснато се повишава. Родителите на деца от над 280 населени места в страната вече могат да се информират в реално време за оценките и поведението на техните ученици.
 Наред с увеличаване на популярността си, системата не спира да се развива и функционално.

stimul2Най - новата възможност, предоставена на родителите, е за получаване на обобщен E-mail. Съобщението съдържа информация за всички събития, свързани с ученика, настъпили от началото на учебния срок. В удобен графичен вид е предоставена сравнителна статистика, от която всеки родител може да научи средния успех на своето дете спрямо този на класа и дори на випуска. За да се възползват от нововъведението, родителите трябва да позвънят на номер 0882 818905 и да изберат точка 5 от менюто.

 Вече е налице и функционалност, целяща обобщаване на няколко събития в един SMS. При едновременно въвеждане на няколко оценки или отсъствия, системата автоматично ги групира и изпраща в едно съобщение.
 
След подаден сигнал от родители за получени съобщения в неподходящ времеви интервал, е въведена промяна, в следствие на която изформация с SMS се доаставя само през светлата част от денонощието (от 07:00 ч. до 21:30 ч.).

stimul3Изграден е и специален нов Е-mail server. Разширен е капацитетът на системата за по-бърза обработка на по-голям брой съобщения. Гарантирано на 100% е доставянето им в електронните пощенски кутии на абонираните родители.

В помощ на учителите е създадена възможност за извеждане на редица справки и анализи, показващи среден успех на ученик, на цяла паралелка или випуск. Разширено е управленито на учебния процес.

Училищата, които използват най-интензивно електронния дневник, са включени в престижна класация. На уеб страницата на електронния дневник http://e-school.bg, всеки родител може да види дали училището, в което учи неговото дете, е в челните учебни заведения в страната.

Споделяйки с Ваши близки удобството да получавате бързо и лесно актуална информация за детето си, Вие показвате предимството което имате пред останалите родители. Така допринасяте за популяризирането на електронния дневник, а с това ни давате стимул за постоянно внедряване на нови възможности в системата, работейки за вдигане нивото на Българското образование.