Как да се регистрирам онлайн?
 
1. Разберете какъв е 8 цифрения ID-код на ученика от Класния ръководител в училище.

2. Влезте на страницата www.e-school.bg. Позиционирайте мишката върху „Регистрация на Родители” и изберете „Онлайн”.

3. След инструкциите за онлайн регистрация, най-отдолу на страницата ще намерите линк към регистрационната форма, в която трябва да попълните:
А) ID-код на ученика, за който желаете да получавате информация
Б) Мобилен телефонен номер към Мобилтел, Глобул, или Виваком, на който желаете да получавате SMS съобщения за оценките, отсъствията, поведението и др. събития свързани с ученика.
В) Е-мейл адрес, на който желаете да получавате Е-мейл съобщения за оценките, отсъствията, поведението и др. събития свързани с ученика.
Г) Изпишете графичния код за сигурност
Д) Прочетете общите условия за ползване на системата, и ако сте съгласни отбележете това в чек бокса

4. Натиснете бутона „Регистрация”

5. При успешна регистрация, ще получите 2 кода (единият идентифицира ДАН Електроник като продавач на услугата, а другият идентифицира Вашата конкретна регистрация), с които в 10 дневен срок трябва да платите стойността на заявената пакетна услуга на касите на EasyPay или през онлайн системата за разплащане ePay.

Допълнителни Пояснения

Цената на пакетната услуга за Уведомяване на Родители при онлайн регистрация е 6,00 лв. с ДДС за 1 учебен срок. Регистрацията е еднократна, т.е. след изтичане на срока, родителят трябва отново да се регистрира – вече за следващия срок, ако желае да продължи да ползва услугата.

При този начин на регистриране пакетната услуга „Уведомяване на Родители” включва до 100 броя SMS уведомявания на учебен срок, неограничен брой е-мейл съобщения, проверка на училищни събития, свързани с ученика по телефона, както и пълен достъп до информационния WEB портал. При недостиг на броя включени SMS съобщения, родителят може да се регистрира за още един пакет от 100 SMS-a като попълни регистрационната форма отново в рамките на същия учебен срок.

Телефонният номер, посочен при регистрацията, е телефонния номер, на който ще бъде изпращана информация за ученика чрез SMS.

В случай, че родител иска да получава информация за две или повече деца, то той трябва да регистрира ID-кодовете за всяко едно дете с отделни онлайн регистрации. За всяко едно дете ще бъде таксуван отделно.

В случай, че двама или повече родители искат да получават информация за един и същи ученик, то всеки един трябва да регистрира ID-кодa на ученика и своя телефонен номер онлайн.

Родителите, които желаят да бъдат уведомявани по е-мейл, следва да попълнят  своите е-мейл адреси в регистрационната форма или да ги предоставят на класните ръководители, които ще ги въведат в електронния дневник. На успешно регистриралите се родители впоследствие се дава възможност да променят своите е-мейл адреси или да добавят такива, ако по време на регистрация не са направили това.

Регистриран родител, който желае временно да деактивира получаването на информация чрез SMS съобщения (но желае да ползва другите канали за уведомяване – е-мейл, проверка по телефона и достъп до WEB портала), може да направи това на автоматичен телефон 0882 818 905 (по тарифния план на абоната), следвайки навигацията по гласовото меню. За да Ви разпознае системата, обаждането следва да бъде направено от мобилния телефон, с който сте се регистрирали за ползване на услугата. Последващо активиране на SMS уведомяването може да бъде направено отново на същия автоматичен телефон.Честотата на получаване на информационните съобщения зависи изцяло от регулярното попълване на събитията от страна на Училището.

Регистрирай се сега